Kuuluvatko söpöt kuvat vain lastenkirjoihin ja tarinoihin? Onko kuvitus vain kiva ja värikäs juttu  tärkeän tekstin tai myyntipuheen ohessa? Vai voisiko se olla tärkeässä roolissa tiedon välittäjänä ja jopa vahvistamassa viestiä?
Kuvituksilla on useita hyötyjä liiketoiminnassa ja viestinnässä. Tässä kymmenen hyötyä, joita kuvitukset voivat tarjota. 
Kuvituksien hyödyt x 10
1. Huomion kiinnittäminen
Visuaaliset elementit, kuten kuvitus, kiinnittää ihmisten huomion tehokkaasti. Hyvä kuvitus voi siis erottua ja houkutella katsojan tutkimaan lisää.
2. Viestinnän selkeys
Kuvitus voi auttaa selkeyttämään monimutkaisia ideoita tai käsitteitä. Usein abstraktit tai vaikeasti kokonaisuudet asiat saadaan pyöräytettyä helpommin ymmärrettäviksi kuvituksen avulla.
3. Brändin tunnistettavuus
Kuvitus voi olla osa brändin visuaalista identiteettiä ja auttaa erottumaan kilpailijoista. Kuvitukset voivat luoda vahvan brändimielikuvan.
4. Tunteiden herättäminen
Kuvitus pystyy välittämään tunteita ja luomaan tunnesiteen yleisön kanssa. Tunteet voivat auttaa sitouttamaan ihmisiä ja tekemään viestistäsi muistettavamman.
5. Tarinankerronta
Kuvitus voi toimia tarinankerronnan välineenä. Se auttaa visuaalisesti esittämään tarinan ja tekemään siitä mukaansatempaavamman.
6. Opastaminen ja selittäminen
Kuvitus voi auttaa selittämään monimutkaisia ohjeita tai prosesseja. Erityisesti oppaiden, esitteiden ja ohjeiden yhteydessä kuvitus voi tehdä informaatiosta helpommin ymmärrettävää.
7. Omaperäisyys
Omaperäinen kuvitus voi erottaa yrityksesi kilpailijoista. Se voi auttaa luomaan mielenkiintoisen ja mieleenpainuvan vaikutelman.
8. Kohderyhmän sitouttaminen
Oikealla kuvitustyylillä voi puhutella tiettyä kohderyhmää ja parantaa sitoutumista. Millainen kuvitustyyli sopisi vaikkapa raskaan musiikin festareiden viestintään? Entäpä kansanmusiikin?
9. Myynnin tuki
Asiakkaan ostopäätöstä voi tukea kuvituksella, jolla korostetaan tuotteiden ominaisuuksia ja hyötyjä. Kampanjalla voi olla oma kuvitushahmo vauhdittamassa myyntiä. Muistat ehkä Stockaan hullujen päivien hahmon tai Mammuttimarkkinoiden töristelijän?
10. Kuvitus somessa
Kuvitukset voivat toimia somessa huomion kiinnittäjinä. Kuvitus voidaan animoida näppärästi liikkumaan ja saada kiva somevideo. Kuvituselementti voidaan yhdistää myös valokuvaan.
On tietenkin tärkeää, että kuvitus on tarkoituksenmukainen ja tukee viestisi tai brändisi tavoitteita. Laadukas ja harkittu kuvitus voi olla mainio työkalu, kun sitä käytetään oikein.
Haluatko kokeilla kuvituksen tehokkuutta? Ota yhteyttä!
Back to Top