Kaipaatko että ovi kävisi tiuhempaan ja oma yrityksesi komeilisi otsikoissa? Poimi tästä neljä vinkkiä vaikuttavan markkinointiviestinnän tekemiseen.
1. Viesti säännöllisesti omissa kanavissasi
Tee päätös siitä, mitä markkinointikanavia yrityksesi käyttää. Mieti, missä asiakkaasi ovat, valitse kanavat sen mukaan. Kanavia ovat esimerkiksi verkkosivut, somekanavat, lehti-ilmoitukset ja artikkelit.
Mieti myös resursseja eli mihin kanaviin ehdit tehdä sisältöjä säännöllisesti. Säännöllisyys on tärkeää, oman näkyvyytesi takia. Somen ja Googlen algoritmit arvostavat säännöllisyyttä, mutta ennen kaikkea asiakkaasi odottavat kiinnostavia sisältöjä sinulta.
2. Sisällöt eri kanavissa
Verkkosivuilla kerrot tietysti omista tuotteistasi ja palveluistasi. Ohjaat asiakkaita ottamaan yhteyttä, tulemaan kivijalkaliikkeeseen tai verkkokaupassa tekemään ostoksia. Sen lisäksi voit julkaista verkkosivuillasi asiakkaitasi auttavia ja kiinnostavia blogiartikkeleita, kuvia tai videoita. Ajankohtaiset vinkit ovat aina hyviä ja kiinnostavia. Älä myöskään unohda referenssejä ja asiakkaidesi kokemuksia, ne ovat ostopäätöstä harkitsevalle henkilölle arvokkaita.
Jos pelkkä verkkosivujen sisällöntuotanto jo huimaa päätä niin ei huolta. Muista että somekanavien sisällöissä voit hyödyntää verkkosivujesi sisältöjä! Voit jakaa nostoja verkkosivujesi sisällöistä ja ohjata lukemaan tai katsomaan sisältöjä omille verkkosivuillesi.
Mainokset ovat tärkeitä myynninedistäjiä, kun kiinnostunut asiakas on ensin lämmitelty asiantuntevilla sisällöillä.
3. Muista 80-20 -sääntö
80-20 -sääntö muistuttaa siitä, että 80 % sisällöistäsi pitäisi olla sellaisia, jotka tarjoavat asiakkaillesi apua ja hyötyä. 20 % sisällöistä saavat olla myyviä sisältöjä. Näin et tyrkytä vaan olet aidosti hyödyksi.
Esimerkiksi näin: teet joulukampanjan, johon liittyen julkaiset verkkosivuillasi Vinkit jouluostoksiin -artikkelin. Teet somessa 5 postausta kampanjaan liittyen, joista kahdeksassa kerrot, miten kätevää, nopeaa ja vaivatonta jouluostosten tekeminen on liikkeessäsi sekä sen, että kääräiset lahjat valmiiksi pakettiin. Yhdessä postauksessa mainostat, joulutarjouksiasi.
4. Miten saada oma uutinen tai tapahtuma lehteen?
Ota tavaksi tehdä tiedote. Kun palvelusi muuttuu, uudistuu tai pyöräytät ajankohtaisen tapahtuman, tee tiedote. Pienillä muokkauksilla saat tiedotteesta myös verkkosivuillesi sisällön.
Mitä tiedotteessa tulisi olla? Lataa tiedotepohja maksutta täältä.
Back to Top