Anna Häyrynen | YAMK Muotoilija | Taiteen kandi
Kuvittaja ja markkinointiviestinnän osaaja – hassu yhdistelmä? Ei lainkaan!
Olen tehnyt kuvituksia mm. tapahtumailmeisiin, strategia-ja informaatioviestintään, kampanjoihin, pakkauksiin, logoihin, kirjoihin, julkaisuihin sekä printteihin. Kaikki kuvituskohteeni vaativat markkinointinenää ja empatiaa, ymmärrystä siitä miten puhutella asiakkaita ja keitä he ovat.
Palvelumuotoilun työkalupakki ja ymmärrys auttavat markkinointiviestinnässä. Ponnistelen pysyäkseni vauhdikkaasti muuttuvan alan käänteissä mukana tekemällä suurella sydämellä ja nöyrästi töitä sekä kouluttautumalla säännöllisesti. Viimeksi valmistuin Markkinoinnin Masterclass -opinnoista.
Asiakkaani
Olen toiminut freelancerina jo 20 vuotta.
Asiakkaitani ovat muiden muassa olleet teollisuudesta VMT Plastic Solutions, Aspenlog Oy, Pihla Group, Katepal. Kulttuurialalta Cultural Vitamin Oy, Serlachius-Museot, Vennalammi-tuotannot Oy, Artimisti ry, TAMK Musiikki ja Merikanto Opisto. Maaseudun yrityksiä Keskisen Mylly, Mannilan Tila, Ruoveden Ratsutalli sekä Korpivainion Puutarha. Lisäksi asikkaitani ovat olleet useat maaseudulla toimivat yritykset ja organisaatiot kuten Keiturin Sote, Linnapaperi, Ruoveden Sanomalehti, Kajaanin kaupunki, Keuruun kaupunki, Ruoveden kunta, Virtain Kaupunki, Arotar Oy, Bussi-Manninen, Mainostoimisto Aidia sekä useat yhdistystoimijat kuten  MTK paikallisyhdistykset, Metsänhoitoyhdistys Pirkanmaa, 4H paikallisyhdistykset, Leader-yhdistykset sekä useat pienemmät yhdistykset.
Yhteistyökumppaneita
Vaikka työskentelen yksin freelancerina olen silti tiimipelaaja ja haluan auttaa löytämään parhaan ratkaisun asiakkaalleni. Minulla on myös hyvät yhteistyökumppanit, joiden kanssa voimme toteuttaa viestinnän ja markkinoinnin kokonaisuuksia sekä kehittämishankkeita.
Olen perustanut yhteistyössä hevosalan muotoiluyrityksen, joka pureutuu hevosten hyvinvoinnin kehittämiseen, Talliarki Oy:n ja vastaan sen muotoilusta ja markkinoinnista.
Olen myös kuvittaja maalaisidyllin ja hyvän mielen KaunisKylä-kuluttajabrändissä, joka suunnittelee ja myy Suomessa valmistettuja designtuotteita.
Yhdessä kokeneen viestinnän ja koulutuksen asiantuntija Heli Antilan kanssa tarjoamme vaikuttavaa oppilaitosviestintää ja sisältömarkkinointia.
Hevosalan muotoiluyritys – Talliarki Oy
KaunisKylä-brändi – KaunisKylä
Kehittämishankkeet ja konsultointi – Cultural Vitamin Oy
Viestintä, sisällöntuotanto – Heli Antila
Arkisia asioita ja ilmiöitä pohtiva paikallislehden blogisti – Ruovesi-lehti

Yhteisövastuullisuus
Osallistun vuosittain useisiin yhteisöllisiin projekteihin. Tässä esimerkkejä sponsoriyhteistöistä:
Visuveden koulun logo
Monitaiteellinen Visuvesi, Artimisti ry

Luova maalainen on Suomalaisen Työn Liiton jäsen.
Taustani
Olen taiteen kandi graafisessa suunnittelussa. Valmistuin vuonna 2003 Viron Taideakatemiasta. Opiskelin myös Islannin Taideakatemiasta. Olin pitkään painotalossa töissä freelancer-töiden ohella. Vuonna 2017 valmistuin YAMK muotoilijaksi Lahden ammattikorkeakoulusta. Vuodesta 2018 lähtien olen työllistänyt itseni kokoaikaisesti Luovana maalaisena. Markkinointivirittämöstä ponnistin markkinoin pariin vuonna 2018. Vuonna 2023 suoritin Markkinoinnin Masterclass -koulutuksen.
Y-tunnus 1836097-9
Back to Top